omslagfoto website

Vragenlijst Onderscheid Hoogbegaafdheid en ADHD Handleiding

Vragenlijst Onderscheid Hoogbegaafdheid en ADHD Handleiding
€ 34.95
Het gebeurt geregeld dat een hoogbegaafd kind ten onrechte de diagnose ADHD krijgt. Omgekeerd gebeurt het ook dat een kind onterecht géén diagnose krijgt, en dus passende hulpverlening moet ontberen, omdat men ervan uitgaat dat het gedrag voortkomt uit hoogbegaafdheid.
Met behulp van de VOHAD kunt u een duidelijk onderscheid maken tussen gedrag dat past bij de diagnose ADHD en gedrag dat voortkomt uit motivatie dan wel demotivatie bij hoogbegaafdheid. Het is een inzichtelijk instrument, dat op zichzelf niet bedoeld is om een diagnose te stellen, maar wel om misdiagnose zoveel mogelijk te voorkomen.

De VOHAD is bedoeld voor het interpreteren van gedrag van kinderen in de leeftijd van 6 - 18 jaar. De vragenlijst wordt ingevuld door de ouder(s)/verzorger(s) en/of leerkracht van het kind. Dit neemt ongeveer tien minuten in beslag. Het scoren en interpreteren kosten elk ongeveer vijf minuten. Scoren en interpreteren dient te worden gedaan door een psycholoog, orthopedagoog of kinderpsychiater.

Handleiding. De vragenlijsten dienen apart te worden besteld.

Bestellen? Stuur ons een berichtje.
 
Terug naar overzicht

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN