omslagfoto website

Vragenlijst Onderscheid Hoogbegaafdheid en ADHD Pakket vragenlijsten

Vragenlijst Onderscheid Hoogbegaafdheid en ADHD Pakket vragenlijsten
€ 19.95
Het gebeurt geregeld dat een hoogbegaafd kind ten onrechte de diagnose ADHD krijgt. Omgekeerd gebeurt het ook dat een kind onterecht géén diagnose krijgt, en dus passende hulpverlening moet ontberen, omdat men ervan uitgaat dat het gedrag voortkomt uit hoogbegaafdheid.
Met behulp van de VOHAD kunt u een duidelijk onderscheid maken tussen gedrag dat past bij de diagnose ADHD en gedrag dat voortkomt uit motivatie dan wel demotivatie bij hoogbegaafdheid. Het is een inzichtelijk instrument, dat op zichzelf niet bedoeld is om een diagnose te stellen, maar wel om misdiagnose zoveel mogelijk te voorkomen.

De VOHAD is bedoeld voor het interpreteren van het gedrag van kinderen en jeugdigen van 6 tot 18 jaar. De vragenlijst wordt ingevuld door de ouder(s)/verzorger(s) en/of leerkracht van het kind. Dit neemt ongeveer 10 minuten in beslag. Het scoren en interpreteren kosten elk ongeveer 5 minuten. Het interpreteren dient te gebeuren door een psycholoog, orthopedagoog of kinderpsychiater.

Set van 10 vragenlijsten. De handleiding dient apart te worden besteld.

Bestellen? Stuur ons een berichtje. 
Terug naar overzicht

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN