omslagfoto website

Vragenlijst Onderscheid Hoogbegaafdheid en ASS Handleiding

Vragenlijst Onderscheid Hoogbegaafdheid en ASS Handleiding
€ 34.95
Met behulp van de VOHAS kunt u een duidelijk onderscheid maken tussen gedrag dat past bij de diagnose ASS (autismespectrumstoornis) en gedrag dat voortkomt uit aansluitingsproblemen bij hoogbegaafdheid. Het is een inzichtelijk instrument, dat op zichzelf niet bedoeld is om een diagnose te stellen, maar wel om misdiagnose zoveel mogelijk te voorkomen.
Het gebeurt geregeld dat een hoogbegaafd kind ten onrechte de diagnose ASS krijgt. Omgekeerd gebeurt het ook dat een kind onterecht géén diagnose krijgt, en dus passende hulpverlening moet ontberen, omdat men ervan uitgaat dat het gedrag voortkomt uit hoogbegaafdheid.
Zowel het hoogbegaafde kind als het kind met autisme kan zich terugtrekken uit sociale interacties, anderen storen door dwars door hen heen te praten, of juist de baas willen spelen en een woedeaanval krijgen als iets anders gaat dan gewenst. Het is dus lastig hier goed onderscheid tussen te maken. Met de VOHAS krijgt u meer inzicht in de subtiele verschillen in gedrag.

De VOHAS is bedoeld voor het interpreteren van het gedrag van kinderen en jeugdigen van 6 tot 18 jaar. De vragenlijst wordt ingevuld door de ouder(s)/verzorger(s) en/of leerkracht van het kind. Dit neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Het scoren en interpreteren kosten elk ongeveer 5 minuten. Het interpreteren dient te gebeuren door een psycholoog, orthopedagoog of kinderpsychiater.

Let op: dit is de handleiding. De vragenlijsten dient u apart te bestellen.

Bestellen? Stuur ons een berichtje.
 
Terug naar overzicht

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN